Affiliates åtalade för ”cookie stuffing”

Shawn Hogan och Brian Dunning, två av eBays största affiliates, riskerar upp till 20 års fängelse.

Shawn Hogan och Brian Dunning riskerar upp till 20 års fängelse efter att ha ägnat sig åt ”cookie stuffing” för eBay:s program på Commission Junction mellan 2003 och 2007.

Det är efter en utredning av FBI:s Cyber Crimes Department som en jury nu anser att det finns tillräcklig bevisning för att väcka åtal.

Mellan 2006 och juni 2007 tjänade Shawn Hogan (via företaget Digital Point Solutions) uppskattningsvis 15,5 miljoner dollar i provision från eBay, vilket gjorde honom till deras  största affiliate. Brian Dunning var eBay:s näst största affiliate med en provision på uppskattningsvis 5,3 miljoner dollar för samma tidsperiod (via företaget Kessler’s Flying Circus).

Vad är ”cookie stuffing”?

Cookie stuffing (eller cookie dropping) är när en användare besöker en webbplats och får en tredjeparts-cookie från en helt annan webbplats (målwebbplats med affiliateprogram). Om användaren senare skulle besöka målwebbplatsen och genomföra ett köp, en registrering eller annan provisionsbaserad transaktion får ”cookie stuffern” provision för detta.

Läs mer

Cookie stuffing på Wikipedia
Om åtalet på ReveNews

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *